ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

Оферти за доставка на газ има, днес ги отварят

България е получила няколко оферти за доставка на природен газ, които не изискват страната да търси слот за разтоварването му, като това е подсигурено от търговеца. Има и оферта за директна доставка. Така служебното правителство няма да има ангажимент да търси терминал за разтоварване на природния газ. Това се разбра от интервю на председателя на съвета на директорите на „Булгаргаз“ Иван Топчийски пред btv.

Подсигуряването на слот за разтоварване и преобразуване на втечнения газ беше посочено като проблем от служебната власт, тъй като близките до България терминали са резервирани за месеци напред. В опит да реши проблема държавният газов доставчик „Булгаргаз“ обяви търг за доставки на втечнен природен газ. Днес ще бъдат разгледани всички оферти, уточни Топчийски.

„Добрата новина е, че за последното тримесечие на годината количества газ има. Лошата новина е, че индексите се движат нагоре и ще бъде скъп този газ. Някои от офертите на търга за втечнен газ са без нуждата да търсим слот за разтоварване. Има оферти, при които търговците са осигурили терминали. Има и оферта за директно доставяне на природен газ на територията на България“, обясни той.

Източник: Дневник

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина